Новости в интернет за Април

Обновен бе дизайна на някои от страниците:

Ако не сте виждали страницата "Към Междурелигиозен Диалог", тя е полезен източник за информация относно междурелигиозните усилия за мир. Кликнете на картинката за да я разгледате...

Сега е обновен и дизайна на страницата на основателя на Семейната Федерация - Сан Мьон Мун



През Март броят на посещенията на наши статии бе над 70 хиляди според крайното преброяване.

71 250 ПОСЕЩЕНИЯ ПРЕЗ МАРТ

Семейната федерация -СФСМО, се стреми да направи революция на сърцето и съвестта, чрез здрави семейства изпълнени с любов. Нашите 120 милиона пръвърженици по света се стремят да изградят такива семейства и възпитат децата си в любов отвъд бариерите от миналото, било то национални, расови или религиозни!



ПРЕГЛЕДАЙТЕ НОВИТЕ ТЕМИ

ШАМПИОН НА МИРА


Биографията на д-р Мун се превърна в национален хит


Безусловна любов


Перспективи за мир в 21. век

Федерацията за всеобщ мир – Германия започна нова мирна инициатива


Перспективи за мир в 21. век

Berlin, 15.03.2009 by Angel Stefanov : Глобална обиколка за мир

image002

В Берлин започна серия от проекти и събития в рамките на инициативата “Перспективи за мир през 21. век”, организирана от Федерацията за всеобщ мир – Германия, като част от Глобалната обиколка за мир започнала от началото на месец март до средата на май тази година в 194 държави.

С помощта на организациите Служба за младежка инициатива и Детската благотворителна организация ARCHE, няколко детски площадки в Берлин бяха ремонтирани и обновени.

Проведе се и симпозиум на тема “Перспективи за мир през 21. век” със спонсорството на Семейната федерация за световен мир и обединение – Германия и Ислямското общество – Берлин.

image008Състоя се и шествие за мир и митинг пред Бранденбург. Карл Майер, председател на ФВМ – Германия, заяви: “Всички хора имат общ произход и са с еднакво достойнство. Западния свят понякога гледа с пренебрежение хората от слабо развитите страни, но има много неща които могат да научат от тях по отношение на човешките взаимоотношения.”

Семейството е институция съществувала преди държавата и държавата трябва с предимство да се грижи за семейната институция

image004Множество изтъкнати представители на Германското общество се събраха на този форум, за да дискутират ролята на семейната институция в съвременното общество. Анализаторите посочват, че се наблюдава отместване на важността на семейството при формиране на семейната политика. Семейството е най-естествената същност за обществото и е от съществена важност за гражданския и световен мир и сигурност. Семейството е съществувало преди правителствените структури да бъдат формирани. Затова приоритет на правителствата трябва да бъде грижата към семействата, образованието и възпитанието. Социалистическо-феминистки план беше наречен опита за заличаване на ролята на половете в съвременното общество и семейство. Поради стремежа към максимизиране на икономическите резултати за растеж, правителствата провеждат семейна политика при която за жените е трудно и те загубват всякакво желание за създаване на семейство, раждане и отглеждане на деца.

image007 (1)В най-добрия случай, политиката на правителствата към семействата и родителите се превръща в нищо повече от компенсации за отглеждане на децата.

Силата и безсилието на Организацията на обединените нации

image009Д-р Норман Вайс, преподавател във факултета по човешки права в Подздамския университет, изнесе презентация за силата и безсилието на Организацията на обединените нации. Той подчерта, че усилията на организацията не могат да предотвратят конфликтите по света и затова е необходим нов подход за решаване на проблемите със световния мир.

Няма световен мир без междукултурен диалог

image003 (1)Д-р Дитер Шмид, зам. председател на федерацията за всеобщ мир – Германия, каза че съгласно статистиката 88% от населението на света и 70% от германците, заявяват че са членове на една или друга религиозна общност. Затова религията има огромна роля и потенциал за решаване на междукултурните проблеми и не трябва да бъде игнорирана. Със сигурност, цел на всяка религия е установяване на траен мир и разбирателство в и между отделните общества.

image013Разбира се, в историята има множество примери, когато религиите не са в роля на миротворци, а се бият помежду си. Точно в това е предизвикателството за религиозните лидери. Тяхна е задачата да работят за утвърждаване на общоприетите ценности, добруването и сътрудничеството за решаване на световните проблеми. Федерацията за всеобщ мир предлага пет принципа за мир, като обща основа за сътрудничество между всички: Бог е общ родител на цялото човечество; хората са предимно духовни същества; хората са създадени да водят живот за благото на другите; семейството е универсалното училище за правилни взаимоотношения. Всичко това минава отвъд културните различия, като: раса, религия, етнос и т.н., и свързва целия свят.

Едно световно Божие семейство – мирен свят през 21. век

Редица високопоставени гости, правителствени ръководители, парламентаристи и представители на дипломатически мисии изразиха подкрепата си към тази инициатива.

image010Президентът на Федерацията за всеобщ мир – Европа, д-р Сонг, представи визията за световен мир в речта си: “Ние сме изправени пред големи предизвикателства, огнени конфликти, изблици на насилие по целия свят. Но още по-ужасно е че се намираме в условия на морална и духовна криза, която се подчертава и с разрушаване на семейната институция, с нарастване на разводите, разпространение на болести предавани по полов път, нарастване на броя на младите хора с чувство на отчужденост от обществото, в които преобладава стремеж към насилие и разрушителни импулси.”

Глобалната обиколка за мир, според д-р Сонг, е насочена към обновление на обществото и е основа за междукултурно сътрудничество, укрепване на семействата и установяване на култура на живот за благото на другите.

Посланиците на мира представят своите проекти

Г-н Фриц Пипенбург, актвист за мир и архитектът Йохен Гарбе представиха своя проект за Градина на мира в Кабул, която да бъде построена пред сградата на парламента. Паркът ще служи на гражданите и техните семейства като място за отдих и забавление.

Г-н Армин Вайс, студент от Гьотинген, представи компютърен проект за училищата в Афганистан и проект за студентски обмен с Германия.

Посланикът на мира Сами бен Мансур, мениджър на Mellowvibes Ltd, представи проекта “Забравените деца на Германия”.

Поход – Мир, Шалом, Селам алейкум

Представителите на ФВМ – Щутгарт, разказаха за гражданската инициатива “Религии за мир”.


Семейна Федерация

Полезни сайтове


За Контакт

FFWPU, СЕМЕЙНАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА СВЕТОВЕН МИР И ОБЕДИНЕНИЕ Е НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛЕН СТАТУТ В ООН - ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ


email: worldofheart@gmail.com






ПОСОЛСТВО НА МИРА

.ул. Георги Бенковски 25, София
Тел. 02/9832148

email: worldofheart@gmail.com
skype: peace.embassy


Семейната федерация за световен мир и обединение (СФСМО) е международна общност съставена от над 120 милиона семейства стремящи се да въплатят идеала на истинската любов и установят мирен свят и единство между всички хора, раси, и религии, каквато е и визията на Преп. Сан Мьон Мун.

Сан Мьон Мун: Палатът на мира - Корея
Той ще подпише вечния мир
Сан Мьон Мун: Цел и визия
Биографията на д-р Мун: коментари
Най-успешната нова религия
Империята на мун: Проекти за мир
Движението за истински семейства
Палатът на мира
Международни масови сватби на Муун

Лъжливи Митове: 1-во, Преподобния Муун не е нито основавал нито регистрирал Обединителна църква. Никога не е съществувала такава! Още по интересно, Муун въобще не е регистрирал църква. Още началната му цел и призванието от Исус към него е било да обедини разделените и враждуващи помежду си деца на Бога - христианите. През 1954 г. Сан Мьонг Муун регистрира Асоциация за обединение на разкъсаното и нефункционално в борбата с аморалността и атеизма християнство. Може би факта, че хиляди християни от най-различни деноминации биват водени с откровения от Святия Дух към Муун, също е повлиал наименованието: Асоциация 'Святия Дух' за Обединение на Световното Христианство. 2-ро, невежеството по отношение на приноса на Д-р Мун и признанието което той получавава по света е факт. А пдразсъдъците никога не са демонстрирали здрава логика.

обединителна църква обединителна църква на муун мун, империята на мун империята на мун империята на мун, секта муун секта муун секта муун мун мун мун, църква муун църква муун църква муун мун мун мун, култа на муун култа култа култа, Прерогативни Термини: Обединителната църква на Муун, Сектата на Муун или Империята на Мун, "Муун" - всякъкви опити да се манипулира представата на хората за д-р Мун и Обединителното движение. Тази терминология се използва от незапознатите с реалните факти и единствено със заблудителна и манипулативна цел.