Семейна федерация за световен мир и обединение - СФСМО

СЕМЕЙНА ФЕДЕРАЦИЯ
ЗА СВЕТОВЕН МИР И ОБЕДИНЕНИЕ


За установяване на един Нов Свят, е необходима революция на сърцето, съвестта и любовта. Тя е възможна единствено в семейството.

Днешната култура на Свободен секс е причина за разпадане на семействата и морала. Язвите на света произтичат от злоупотребата – неправилното използване на любовта. Себичността в сексуалната любов поражда невярност, прелюбодеяние, ревност и от там завист, омраза, насилие както в семейството така и в света.

.
.
Семейството е училището на истинската любов
Семейството е мястото където чрез преживяванията си се научаваме да обичаме като деца, братя и сестри, съпрузи, и накрая с безкористна родителска любов. Семейството е крайъгълния камък на обществото и основата за разрешаването на всички социални проблеми. То е основата за щастието ни.

Бог е наш Родител а човечеството е едно семейство
Човечеството е глобално семейство, с център Бог, като наш общ родител. Отвъд вяра, култура, националност и раса, трябва да обединим усилията си за установяването на култура на истинската любов и истинските семейства. Д-р Сан Мьон Мун, в обръщение към световните лидери, заявява: “Аз мога да предвидя една велика промяна, една революция идва на света, не чрез огън или куршум, но чрез истината на Бог, разпалваща човешките сърца. Аз съм дошъл да възпламеня тази духовна революция, една тиха революция, която променя човека от егоизъм към алтруизъм”

ПРОЕКТИ ЗА МИР


Д-р Мун е инициатор и спонсор на много ключови проекти за постигането на мир в различни области на културния живот. Той желае да мобилизира религиите, политиците, учените, туризма, спорта, изкуствата, образованието, медиите и технологиите с цел изкореняване на културата на войни и омраза и появата на нова култура на мира, наречена от него Култура на сърцето и съвестта..
Спорта и изкуствата: Основа за културата на сърцето
Д-р Мун активно използва спорта и изкуствата като средства за установяване културата на мир на основа на сърцето и любовта. "Ние сме изправени пред спешната задача да преодолеем многобройните препядствия за световния мир. Аз имам план за разрешаването на тези фундаментални проблеми. Аз отдадох целя си живот за тази цел..." - Сан Мьон Мун
.
Световната футболна купа за мир
С подкрепата на Пеле, „Царя на Футбола”, д-р Мун основа Купата за Мир с желанието за преодоляване на идеологическите различия между нациите, и мост между расите и религиите. Купата за Мир (The Peace King Cup) цели да обедини всички хора по света в името на мира, като световен фестивал на характера, спортменството и честната игра.


Искуството: път към Културатана сърцето
Искуството вдъхновява човешките сърца. За да установи култура на мира д-р Мун основава един от най-реномираните училища по изкуствата на истока, "Малките Ангели". На международното балетно съревнование във Варна танцьори от Универсалния Балет, основан от д-р Мун, печелят златни медали. Прима балерината, Джулия Мун, дори е поканена като жури на следващата година. Тя бива лично поканена и от Първата ни лейди в резиденцията Бояна. Малките ангели и Ню Йоркския симфоничен оркестър, основани от д-р Мун, изиграват основна роля за мирните преговори със Северна Корея.

Мир чрез туризъм
Международният институт за мир чрез туризъм, цели да постигне международно разбирателство, чрез коопериране и подобряване на околната среда. Третата Конференция за мир чрез туризъм се проведе в Ласака, Замбия, и бе оценена като огромен успех. Над 370 делегати от над 25 страни участваха в нея. Повече от 100 журналисти отбелязаха събитието. Президентът на Замбия, Муанаваса, се обърна към делегатите в церемонията за откриването и подчерта, че мирът е най-основното за постигането на стабилно развитие.



Разрешение на конфликтите чрез “Зони на Мира”

“Зони на Мира” ще обърнати конфликтните раьони в модел за обучение към мир и служене. Първия по рода си “Парк на Мира” бе открит при водопадите Виктория, едно от седемте природни чудеса на света.

Визия: Според думите на д-р Мун тези конфликтни зони могат да бъдат обърнати в раьони пример за обучение към мир и служене. Това ще стане когато доброволци от цял свят дойдат да работят в така създадените Зони на мира. Със своята всеотдайна дейност те ще обърнат сърцата на населението от неприязън към любов. Различните религии ще могат да обединят усилията си в общ израз на отдаденост към постигането на мир. “Ние сме отдадени за създаването на глобално семейство отразяващо най-високите идеали на всяка от представителните религии”, заявяват Организаторите от Обединителното движение.

Световна магистрала за мир:
Ще опаше света и премахне границите!
Преп. Мун работи за изграждането на Световна Магистрала, която да свърже света като едно глобално семейство и премахне икономическите, политически и културни разделения... В бъдеще ще можем да пътуваме свободно за невероятно кратко време до всяка част на земята. Това ще премахне границите и даде еднакъв стандарт на живот във всички краища на земята. Така идеалът за Световен мир и единство на човечеството като едно семейство с център Бог като наш всеобщ родител ще може да стане реалност.




ГЛОБАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗА МИР


„ВСИЧКИ СМЕ ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА БОГ"


Глобалният фестивал за мир (ГФМ) представя и хора и проекти, които допринасят за помирението, взаимното уважение, хармонията и сътрудничеството между членовете на цялото човешко семейство, като „семейство на Бог”. В партньорство на религиозни и духовни общности, неправителствени организации, държавни агенции, образователни институции и представители на частния сектор. ГФМ окуражава програми, които подкрепят културата на мира и служенето.

"Когато хората видят мюсюлмани и евреи - от ... конфликтни места - да се прегръщат ... със сълзи на прошка и помирение, тогава те съвсем естествено се свързват помежду си..."

Третият син на Д-р Мун, Д-р Хьон Джин Мун, основател на Глобалния фестивал за мир заявява, „това е виждане, чийто корени са в основополагащите принципи на нацията; което приема идеала за една нация под закрилата на Бог и пренася този идеал със стъпка напред към по-големия, всеобщ идеал за едно семейство под закрилата на Бог. Едно световно семейство на мира е мечта за всички хора на вярата, но преди всичко това е мечтата на Бог.” Основното послание е, ние - семейството на Бог.” Светът трябва да разбере силата на служенето за преобразуване на хората и общностите.




GPF USA Kickoff

Character Education

Peacemakers

Middle East Peace Initiative
видео линкове




Пътя към мира - The Path to Peace p2

За 60 години той е установил множество организации и инициативи, всичките посветени на установяването на траен мир. Голяма част от ресурсите на неговото движение са отдадени за премахване на бариерите между световните религи. Той обедини лидерите на множество религии в глобално движение за възобновяване на брака и семейството, като крайъгълния камък на мирния свят.
.

Семейна Федерация

Полезни сайтове


За Контакт

FFWPU, СЕМЕЙНАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА СВЕТОВЕН МИР И ОБЕДИНЕНИЕ Е НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛЕН СТАТУТ В ООН - ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ


email: worldofheart@gmail.com






ПОСОЛСТВО НА МИРА

.ул. Георги Бенковски 25, София
Тел. 02/9832148

email: worldofheart@gmail.com
skype: peace.embassy


Семейната федерация за световен мир и обединение (СФСМО) е международна общност съставена от над 120 милиона семейства стремящи се да въплатят идеала на истинската любов и установят мирен свят и единство между всички хора, раси, и религии, каквато е и визията на Преп. Сан Мьон Мун.

Сан Мьон Мун: Палатът на мира - Корея
Той ще подпише вечния мир
Сан Мьон Мун: Цел и визия
Биографията на д-р Мун: коментари
Най-успешната нова религия
Империята на мун: Проекти за мир
Движението за истински семейства
Палатът на мира
Международни масови сватби на Муун

Лъжливи Митове: 1-во, Преподобния Муун не е нито основавал нито регистрирал Обединителна църква. Никога не е съществувала такава! Още по интересно, Муун въобще не е регистрирал църква. Още началната му цел и призванието от Исус към него е било да обедини разделените и враждуващи помежду си деца на Бога - христианите. През 1954 г. Сан Мьонг Муун регистрира Асоциация за обединение на разкъсаното и нефункционално в борбата с аморалността и атеизма християнство. Може би факта, че хиляди християни от най-различни деноминации биват водени с откровения от Святия Дух към Муун, също е повлиал наименованието: Асоциация 'Святия Дух' за Обединение на Световното Христианство. 2-ро, невежеството по отношение на приноса на Д-р Мун и признанието което той получавава по света е факт. А пдразсъдъците никога не са демонстрирали здрава логика.

обединителна църква обединителна църква на муун мун, империята на мун империята на мун империята на мун, секта муун секта муун секта муун мун мун мун, църква муун църква муун църква муун мун мун мун, култа на муун култа култа култа, Прерогативни Термини: Обединителната църква на Муун, Сектата на Муун или Империята на Мун, "Муун" - всякъкви опити да се манипулира представата на хората за д-р Мун и Обединителното движение. Тази терминология се използва от незапознатите с реалните факти и единствено със заблудителна и манипулативна цел.