Поздравление по случай рождения ден на д-р Мун Сан Мьон

.
Поздравление по случай рождения ден на основателите на UPF

В январе этого года Федерация за всеобщий мир собрала Всемирный Саммит мира
в Нью-Йорке, и от лица всех членов руководящего Совета UPF (Presiding Council),
Глобального совета мира (Global Peace Council), региональных отделений, Секретариата
и, конечно, от лица тысяч Послов мира, я с огромным удовольствием передаю нашим осно-
вателям, д-ру Мун Сон Мёну и д-ру Хак Джа Хан Мун наилучшие пожелания по случаю дня
рождения. Их постоянная поддержка, видение и ободрение более всего способствовали
успеху деятельности UPF.

Върховна среща за мир

Peace Summit Promotes One Family Under God (English), by Michael Balcomb
Founder’s Address (English), by Rev. Sun Myung Moon
A New Paradigm of Leadership (English)



UPF Today: май 2009

English PDF
Russian / Русский PDF (3mb)
Korean/한국 PDF (6mb)
Chinese/中文 PDF (3mb)

Преп. Мун чества 90-тия си рожден ден
PDF Print E-mail
By UPF-International
1 февруари 2009

Ню-Йорк, САЩ - Основателят на Федерацията за Глобален Мир (Universal Peace Federation), д-р Сан Мьон Мун, чества своят 90-ти рожден ден на 31 януари. Рождения ден е двоен. Неговата съпруга, д-р Хак-джа Хан Мун е родена на същата дата по лунния календар. Празненството бе проведено в Сеул, Корея и след това отново при тяхното пристигане в Ню-Йорк.

Над 3,700 религиозни, дипломатически и обществени лидери се събраха да приветстват семейство Мун в историческата зала на Hammerstein Ballroom в Мангатън.

Д-р и г-жа Мун са родени в малки градове в сегашна Северна Корея. Преподобния Мун започва своята мисия в столицата на Северна Корея, Пхенян, през 1946. Той бива арестуван от комунистическото управление заради проповядването на евангелието и изпратен в ужасяващия Концентрационен лагер - Хунгнам (Лагерът на смъртта).

Един ден преди определената му екзекуция затворът бива освободен от Американските освободителни сили на ООН. Той бяга на юг и започва отново своята проповедническа дейност в пристаничния град Пусан.

Преп. и г-жа Мун сключват брак през 1960 и имат 14 деца и 46 внуци и пра внуци. Семейството се премества в Съдинените Щати през 1971, където той започва национална евангелизация с цел възстановяване на традиционните Американски стойности. Кулминацията идва през 1976 когато той говори под наслов “Америка и Божията воля” пред събралите се 300,000 на Washington Monument.

По настоящем Д-р и г-жа Мун, тяхното семейство и множеството организации които те основават се фокусират в междурелигиозно усилие за обновяване на Обединените нации. В поздравително послание, бившия Генерален секретар на ООН, Бутрос-Бутрос Гали, поздрав Преп. Мун за "деведесет години богати постижения за мирът и благосъстоянието на човечеството и обединяването на хора от различни раси, религии, етноси, националност и култура."

Поздравителни изказвания бяха дадени и от д-р Юлио Мариа Сангуинети, бивш Президент на Уругвай. Подобни послания бяха получени и над 40 гувернатори, сенатори и конгресмени, както и над 300 поздравления от бивши държавници от цял свят.

Високоуважаемия Раила Одинга, Премиер Министър на Кения, каза в подготвено заявление, че принципите на д-р Мун за разрешение на конфликтите са му помогнали да открие мирно разрешение на скошните следизборни конфликти.

Преподобния и г-жа Мун също работят за създаването на Култура на сърцето - културана служене и взаимопомощ, както и да заздравят брака и семейството, да намерят разрешение за гладът, бедността и расовото насилие.

В своето послание д-р Мун призова за морлано и духовно обновление за да доведем новата епоха на мир. "Ако светът се обедини като 'Едно Семейство с център Бог', нашия Създател", заяви той, "всички други проблеми ще бъдат разрешени. Но първо трябва да премахнем егоизма и алчността, започвайки от себе си."

.

Семейна Федерация

Полезни сайтове


За Контакт

FFWPU, СЕМЕЙНАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА СВЕТОВЕН МИР И ОБЕДИНЕНИЕ Е НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛЕН СТАТУТ В ООН - ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ


email: worldofheart@gmail.com






ПОСОЛСТВО НА МИРА

.ул. Георги Бенковски 25, София
Тел. 02/9832148

email: worldofheart@gmail.com
skype: peace.embassy


Семейната федерация за световен мир и обединение (СФСМО) е международна общност съставена от над 120 милиона семейства стремящи се да въплатят идеала на истинската любов и установят мирен свят и единство между всички хора, раси, и религии, каквато е и визията на Преп. Сан Мьон Мун.

Сан Мьон Мун: Палатът на мира - Корея
Той ще подпише вечния мир
Сан Мьон Мун: Цел и визия
Биографията на д-р Мун: коментари
Най-успешната нова религия
Империята на мун: Проекти за мир
Движението за истински семейства
Палатът на мира
Международни масови сватби на Муун

Лъжливи Митове: 1-во, Преподобния Муун не е нито основавал нито регистрирал Обединителна църква. Никога не е съществувала такава! Още по интересно, Муун въобще не е регистрирал църква. Още началната му цел и призванието от Исус към него е било да обедини разделените и враждуващи помежду си деца на Бога - христианите. През 1954 г. Сан Мьонг Муун регистрира Асоциация за обединение на разкъсаното и нефункционално в борбата с аморалността и атеизма християнство. Може би факта, че хиляди християни от най-различни деноминации биват водени с откровения от Святия Дух към Муун, също е повлиал наименованието: Асоциация 'Святия Дух' за Обединение на Световното Христианство. 2-ро, невежеството по отношение на приноса на Д-р Мун и признанието което той получавава по света е факт. А пдразсъдъците никога не са демонстрирали здрава логика.

обединителна църква обединителна църква на муун мун, империята на мун империята на мун империята на мун, секта муун секта муун секта муун мун мун мун, църква муун църква муун църква муун мун мун мун, култа на муун култа култа култа, Прерогативни Термини: Обединителната църква на Муун, Сектата на Муун или Империята на Мун, "Муун" - всякъкви опити да се манипулира представата на хората за д-р Мун и Обединителното движение. Тази терминология се използва от незапознатите с реалните факти и единствено със заблудителна и манипулативна цел.